De dirigent

Arthur Koopman (1961) studeerde aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam orgel, Kerkmuziek en koordirectie. Daarnaast volgde hij diverse directiecursussen, waaronder de Kurt Thomascursus. Hij voltooide zijn studie Koordirectie bij Joop Schets aan de Hogeschool IDE te Gorinchem en volgde lessen orkestdirectie bij Daan Admiraal.

Arthur Koopman is dirigent van diverse koren, waaronder het kamerkoor Vocalei te Leiden en de Koninklijke Oratorium Vereniging Utrecht (KOV) Met diverse koren heeft hij buitenlandse reizen gemaakt, zowel binnen als buiten Europa. Tevens heeft hij diverse oratoriumkoren onder zijn hoede gehad. Onder zijn leiding gingen o.a. Het Weihnachtsoratorium van Bach, het Dettinger Te Deum van Händel, de Messe de Minuit van Charpentier en het Requiem van Fauré. Hij maakte verscheidene CD’s, zowel in zijn hoedanigheid als organist als dirigent en geeft regelmatig concerten.

Arthur Koopman is sinds 1989 organist van de Noorderkerk te Amsterdam, alwaar hij een monumentaal Knipscheerorgel bespeelt uit 1849.