Dirigent

Na de zomerstop werkt Koor Blauwe Maandag tien avonden met dirigent Marianne Selleger, die ons koor ook begeleidt bij speciale projecten. Wij zijn op zoek naar een nieuwe dirigent.

Over dirigent Marianne Selleger

Dirigent Marianne Selliger

Pianiste en alt/mezzosopraan Marianne Selleger zal na de zomerstop tien weken lang Koor Blauwe Maandag dirigeren. Ons koor werkte al eerder met veel plezier met haar samen, o.a. tijdens onze workshop in 2014. De workshop die zij in 2020 zou geven kon door corona helaas niet doorgaan.

Na haar studie Culturele Antropologie studeerde Marianne Selleger zang aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en aan het Mozarteum te Salzburg.

Marianne zingt klassiek repertoire, heeft een grote voorliefde voor volksmuziek en probeert alles uit wat met de stem mogelijk is. Componist en saxofonist Dirk Hooglandt heeft speciaal voor haar stem de kameropera Lacrimae en diverse liederen geschreven.

Ze is de pianiste van het salon pianotrio Amsterdamse Snaren en vaste zangcoach van de volksopera’s die met veel succes sinds 2012 in Amsterdam Noord zijn uitgevoerd. Ook geeft ze opera-en zangworkshops en individuele lessen.

Meer informatie vind je op de website van Marianne Selleger.

Workshop Koor Blauwe Maandag met dirigent Marianne Selleger
De workshop van Marianne Selleger in 2014

Eerdere dirigenten

  • Arthur Koopman
  • Renske Velthuis