Welkom bij Koor Blauwe Maandag

Koor Blauwe Maandag november 2023

Koor Blauwe Maandag is een gemengd vierstemmig amateurkoor in Amsterdam Noord. Het koor bestaat sinds 2004 en telt ongeveer 30 leden. We zingen barok, (licht) klassiek, wereldmuziek, shanty en pop. De naam van het koor is ontleend aan de evergreen Blue Moon van Richard Rodgers en Lorenz Hart. Het is ook een verwijzing naar onze vaste repetitieavond: iedere maandag.

Ons doel is om met veel plezier te zingen, maar we hebben ook de ambitie om steeds verder te komen. Veel koorleden hebben eerder in een koor gezongen, maar er zijn ook koorleden voor wie Koor Blauwe Maandag het eerste koor is.

Ieder voorjaar treden we op, vaak in één van de mooie kerkjes in Amsterdam-Noord, Landsmeer, Oostzaan of Zuiderwoude. We zingen dan ons eigen repertoire, meestal met een of meer gastmuzikanten. Ook zingen we op Korendagen.

Dirigent

Met ingang van 6 maart 2023 is pianiste en alt/mezzosopraan Marianne Selleger de vaste dirigent van Koor Blauwe Maandag.

Koordirigent Marianne Selliger
Lees meer over de dirigent van Koor Blauwe Maandag

Repertoire

We zingen een gevarieerd repertoire, met liederen uit de klassieke, volks- en popmuziek. We zingen Engelse, Franse, Duitse en Italiaanse liederen.
Denk daarbij aan Morning Has Broken van Cat Stevens, A Wet Sheet and a Flowing Sea van George Dyson, Evening in Transylvania van Béla Bartòk) en het liefdesduet uit De Parelvissers van George Bizet.

Samen met de dirigent bepalen we welke nummers we zingen.
Lees meer over het repertoire van Koor Blauwe Maandag

Meezingen in Koor Blauwe Maandag?

Zingen in een koor en samen oefenen is fijn, inspirerend en ook goed voor je gezondheid! Lijkt het je leuk om mee te zingen in ons koor? Kijk dan op de pagina Lid worden.

Nodig ons koor uit!

Koor Blauwe Maandag zingt ook bij speciale gelegenheden. Aarzel niet om ons uit te nodigen! Neem hiervoor contact op met koorlid Femke de Jongh. Haar gegevens vind je bij Contact.

Volg Koor Blauwe Maandag op Facebook

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten. Volg ons dan op Facebook.